Bahan
pisang nangka
kelapa parut muda
gula perang [brown sugar]
garam
Cara
1. Pisang dikeratkan kedua-dua hujungnya dan basuh.
2. Masukkan pisang, air dan garam dalam periuk.
3. Masakkan sehingga mendideh dan toskan air. 4. Hidangkan dengan kelapa muda yg telah diparut
[boleh gunakan kelapa biasa tapi hanya gunakan yg putih saja] dan juga gula perang
AIR BANDUNG SODA CINCAU
Bahan
1 tin susu pekat
2 liter air sejuk
pewarna merah
1 cawan cincau [cincang halus]
Bahan
1 tin susu pekat
2 liter air sejuk
pewarna merah
1 cawan cincau [cincang halus]
1 gelas ice cream soda
ais kiub
Cara
1. Bancuhkan susu dan air juga pewarna.
2. Masukkan dalam jug besar dan masukkan cincau dan ice cream soda. Kacau rata.
3. Masukkan ketulan ais dan hidangkan.
FRUIT KOKTEL DRINK ais kiub
Cara
1. Bancuhkan susu dan air juga pewarna.
2. Masukkan dalam jug besar dan masukkan cincau dan ice cream soda. Kacau rata.
3. Masukkan ketulan ais dan hidangkan.
Bahan
1 liter oren susu
1 cawan kecil [150 ml ] yogurt perisa buah
1 tin fruit koktel
ais ketul
Cara
Campurkan semua bahan dan hidangkan
No comments:
Post a Comment