Tolong Klik kat iklan Nuffnang Tanda sokongan anda

visit me

Click Here To Show Yr Support

Berita Panas Je !!!!!!!

17 May, 2012

Nong Chik!! Betulkah anak hang dianugerahkan Projek RM30 Juta ni?
Scandal NFC yang melibatkan dana rakyat berjumlah RM250 Juta, melibatkan Sharizat yang sinonim dengan Lembah Pantai.. kali ini satu lagi scandal yang melibatkan pemimpin yang juga dikatakan sinonim dengan Lembah Pantai terdedah..

Pada 24hb Ogos 2010, sebuah syarikat dengan nama Istijuara Sdn Bhd telah diberikan kontrak kerajaan yang berjumlah RM30, 800,000 oleh KementerianBelia dan Sukan.Anda boleh lihat butir-butir di bawah.

Ianya  mungkin kelihatan agak biasa memandangkan berbilion-bilion kontrak kerajaan dianugerahkan setiap tahun. Jadi..  jka dibandingkan dengan ratusan Billion kontrsk ysng bernilai RM30 Juta itu adalah kecil nilainya..

Satu-satunya masalah dengan  kontrak  kecil yang bernilai RM30 Juta ini ialahIstijuara Sdn Bhd dimiliki oleh Raja Nong Chik Zainal AbidinMenteri WilayahPersekutuan dan Bandar

Dan ini bukanlah satu-satunya kontrak kerajaan yang telah dianugerahkan kepada syarikat beliau.


Anak perempuan Raja Nong Chik berusia 26 tahunRaja Farhanadisenaraikansebagai salah seorang daripada dua orang Pengarah syarikatBeliau memiliki399.999 daripada 400,000 sahamIni bermakna secara praktikal beliau adalahpemilik tunggal syarikat dengan Pengarah yang lain hanya memiliki satu saham.


Syarikat itu, yang ditubuhkan hampir 20 tahun lalu apabila Raja Farhana masihdi darjah satumempunyai kerugian dibawa ke hadapan berjumlah kira-kira sukujuta RM dan liabiliti semasa kira-kira RM400, 000  terhadap aset semasa..


Pendedahan lebih lengkap dengan lebih banyak dokumen sila lihat di ( SINI )

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...