Tolong Klik kat iklan Nuffnang Tanda sokongan anda

visit me

Click Here To Show Yr Support

Berita Panas Je !!!!!!!

28 October, 2011

`Suami saya tak bersalah'

KUALA LUMPUR: “Suami ada menyatakan kepada saya supaya menuntut fasakh kerana kasihan terhadap nasib saya. Namun, saya tetap bertegas untuk bersamanya kerana saya percaya dia tidak akan curang,” kata Farrah, 31, isteri kepada Zakry.
Menurutnya, walaupun hampir tujuh tahun suami gagal memenuhi kehendak batinnya, dia masih mampu bersabar kerana percaya bahawa setiap dugaan atau masalah yang datang pasti ada jalan penyelesaian.

“Suami saya tak bersalah, jadi kami berdua perlu tabah menghadapi dugaan ini dan bukannya tergesa-gesa untuk berpisah,” katanya.
Farrah berkata, dia mengenali suaminya sejak di bangku sekolah dan pasangannya itu sentiasa memenuhi tuntutan agama dan tidak pernah menyakitkan hatinya dengan perkataan kasar. “Saya mula menyedari perubahan suami ketika dalam pantang selepas melahirkan anak sulung dan ketika itu kami mempunyai pembantu rumah. “Memang saya syak pembantu rumah itu ada menaruh perasaan kepada suami dan sebab itulah saya memujuk suami supaya memberhentikan wanita itu,” katanya.

Menurutnya, selepas wanita itu berhenti kerja, perubahan ketara berlaku kepada suami apabila dia bersikap dingin di kamar tidur dan gagal memenuhi tanggungjawabnya.

“Selepas ustaz yang merawatnya menerangkan segala masalah dihadapi suami, perasaan sayang saya kepadanya bertambah kuat dan saya akan terus di sisinya kerana itulah tempat sebagai seorang isteri,” katanya.
Sementara itu, Pengasas Pusat Rawatan Terapi al-Quran Darul Hikmah, Abdul Malek Abdul Ladzim Al Azhari berkata, bukan mustahil Zakry terkena sihir penghalang nafsu kerana ilmu iblis tidak kira batasan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...