Tolong Klik kat iklan Nuffnang Tanda sokongan anda

visit me

Click Here To Show Yr Support

Berita Panas Je !!!!!!!

23 June, 2011

Jun 23, 2011 - Teria Padah akibat Ceburu

Padah ikut perasaan cemburu

GEORGETOWN - Akibat mengikut perasaan, seorang suri rumah didapati bersalah mencederakan seorang wanita yang didakwa mengganggu suaminya.

Noor Shahrizat Yusoff, 31, didapati bersalah memukul kepala dan menarik rambut Masyitah Haron, 37, di pejabat mangsa, Menara MAA, Jalan Argyll dekat sini, kira-kira jam 11.45 pagi, 4 Ogos tahun lalu.

Menurut fakta kes, Noor Shahrizat mengunjungi Masyitah di pejabatnya dan seperti biasa disambut sebagai tetamu sebelum tertuduh memukul kepala dan menarik rambut mangsa sehingga mendatangkan kecederaan.

Mangsa ketika itu hanya mampu mempertahankan dirinya daripada dipukul tertuduh dan membuat laporan polis selepas kejadian berkenaan.

Noor Shahrizat yang berbaju hitam dan berseluar ketat pada mulanya tidak memahami fakta kes yang dibaca kepadanya walaupun jurubahasa mengulanginya sebanyak tiga kali.

Namun selepas Majistret, Noor Aini Yusof menerangkan semula fakta kes itu, dengan tenang Noor Shahrizat mengangguk menandakan faham dan mengaku bersalah setelah pertuduhan dibacakan.

Noor Aini kemudian menjatuhkan hukuman denda RM1,000 terhadap tertuduh dan jika gagal, boleh dikenakan tiga bulan penjara.

Pertuduhan dibaca oleh Timbalan Pendakwa Raya, S Selvaranjini.

Tertuduh dalam rayuannya meminta mahkamah mengurangkan hukuman kerana anaknya sedang dirawat di Hospital Pulau Pinang (HPP).

Tertuduh didakwa di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara satu tahun atau denda RM2,000 jika sabit kesalahan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...