Tolong Klik kat iklan Nuffnang Tanda sokongan anda

visit me

Click Here To Show Yr Support

Berita Panas Je !!!!!!!

01 June, 2011

Jun 1, 2011 - 12 Sikap Untuk Peroleh Seks Yang Hebat

12 Sikap Untuk Peroleh Seks Yang Hebat
Sikap yang positif bukan saja perlu untuk memajukan karier tapi juga perlu dalam urusan seks. Sikap sebegini akan meningkatkan kehidupan seks sementara sikap pula negatif memberi kesan yang sebaliknya. Oleh itu jika anda mempunyai sikap negatif maka segeralah berubah.
Contohnya sekiranya ketika ini anda selalu tidak mencapai kepuasan seks, jangan rendah diri dan meninggalkan urusan ranjang sebaliknya terus berusaha mencari jalan penyelesaiannya.
Selain itu praktikkan 12 sikap di bawah ini untuk memastikan anda mendapat seks yang hebat. Saranan diberikan oleh pakar terapi seks Joel D. Block. Ph.D dalam buku Secrets of Better Sex.
1. Carilah Ilmu
Ilmu pengetahuan adalah kekuatan seksual. Ramai sebenarnya yang salah faham tentang perkara berhubung dengan seks. Contohnya menafsir isteri dan suami yang tidak mencapai kepuasan kerana punya sakit kelamin. Sebenarnya ketidakpuasan seks ini bukan saja disebabkan penyakit tapi boleh jadi kerana faktor tekanan dan juga persekitaran. Inilah pentingnya ilmu dalam seks.
2. Ada Keberanian
Seks memerlukan sedikit keberanian. Jangan biarkan rasa takut dan malu membatasi perilaku seks anda. Rasa takut akan kegagalan atau tidak dapat memenuhi harapan sendiri atau pasangan anda akan membuatkan seseorang itu berhenti mencuba teknik baru dan posisi yang berbeza atau meminta layanan seks seperti yang mereka inginkan.
3. Punya Keinginan
Seks adalah tentang “keinginan,” bukan “keharusan.” Apa yang anda dan pasangan anda inginkan? Itu yang menjadi pokok utama bukan apa yang anda fikir harus anda inginkan.
4. Saling Bekerjasama
Kepuasan seks paling tinggi diperoleh bila suami isteri saling bekerjasama dan melibatkan diri sepenuhnya. Jika anda terlalu sibuk memperhatikan potensi dan kepuasan sendiri dan mengetepikan kepuasan pasangan, seks sudah tentu tidak menyenangkan.
5. Kepercayaan
Seks yang terbaik diperoleh bila pasangan berasa selesa antara satu sama lain. Bagi mengatasi halangan keselesaan ini maka diperlukan keyakinan bahawa diri diterima secara penuh oleh pasangan.
6. Ada Komunikasi
Jika anda mampu meluahkan keinginan seks anda dengan jelas tanpa ada hati yang kecewa dan tersentuh maka anda komunikator yang efektif. Perkara ini cukup penting bagi mendapat kepuasan di ranjang.
7. Saling Mencintai
Seks yang paling memuaskan berlaku jika pasangan saling mencintai satu sama lain. Tanpa perasaan cinta, anda juga tidak akan ada nafsu untuk melakukan seks dengan pasangan.
8. Bersedia Cari Penyelesaian
Ada kalanya pasangan mengalami masalah seksual yang tidak dapat mereka atasi sendiri. Jangan biarkan masalah tersebut merosak hubungan. Pasangan dengan sikap yang baik akan mencari bantuan profesional untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi.
9. Kesihatan Yang Baik
Sentiasalah menjaga pemakanan dan melakukan senaman, ia adalah cara utama mendapat kesihatan yang baik. Tubuh badan yang sihat bukan saja perlu untuk anda mencari nafkah tapi juga untuk memastikan diri dan pasangan dapat menikmati seks.
10. Buang Fikiran Kolot
Antaranya fikiran dalam perihal seks, lelaki harus memulakan dan mendominasi suasana, sementara wanita bersikap pasif. Fikiran sempit sebegini akan membatasi pengalaman erotik.
11. Perlu Romantis
Seks akan lebih dinikmati dalam suasana yang romantis. Oleh itu cipta keadaan yang sebegini sewaktu berhasrat melakukan seks. Ia juga akan memberi kepuasan ekstra pada pasangan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...