Tolong Klik kat iklan Nuffnang Tanda sokongan anda

visit me

Click Here To Show Yr Support

Berita Panas Je !!!!!!!

12 July, 2011

Jul 12, 2011 - Pekerja kelab golf dituduh cabul gadis

KUALA LUMPUR: Seorang pekerja kelab golf dihadapkan di Mahkamah Majistret semalam atas tuduhan mencabul seorang gadis berusia 18 tahun di tangga, tempat dia bekerja, dua minggu lalu.
Tertuduh, Kamaruddin Abdul Hamid, 46, berasal dari Kampung Pandan itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan apabila pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah. Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa sengaja menggunakan kekerasan terhadap mangsa dengan niat mencabul kehormatannya dengan meraba bahagian bawah dan dada.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu di tangga di kelab golf tempatnya bekerja pada jam 10.30 pagi pada 29 Jun lalu.
Bagi kesalahan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun atau denda atau sebat atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Noor Mawarni Abd Halim, memohon agar wang jaminan RM5,000 dikenakan terhadap tertuduh.

Bagaimanapun, peguam yang mewakili tertuduh meminta mahkamah mengurangkan wang jaminan dengan alasan tertuduh adalah penanggung tunggal keluarga.
Majistret Aina Azharina Arifin menetapkan RM3,000 dengan seorang penjamin selain syarat tertuduh tidak boleh mendekati mangsa. Mahkamah menetapkan 10 Ogos depan sebagai tarikh sebutan semula.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...