Tolong Klik kat iklan Nuffnang Tanda sokongan anda

visit me

Click Here To Show Yr Support

Berita Panas Je !!!!!!!

06 July, 2011

Jul 6, 2011 - Koleksi Cerita Bapa Durjana & Celaka !!!!!

Cerita 1 - ‘Sepatutnya kamu jaga, bukan rosakkan’

SHAH ALAM: “Sepatutnya kamu menjaga anak dan bukan merosakkannya,” kata Hakim Mahkamah Sesyen, Latifah Mohd Tahar ketika menjatuhkan hukuman penjara 14 tahun dan 10 sebatan terhadap pengawal keselamatan yang mengaku salah merogol anak keenamnya berusia 13 tahun di Kuala Kubu Baru, dekat sini, bulan lalu.
Mahkamah juga memerintahkan hukuman itu berjalan mulai tarikh tangkap tertuduh iaitu pada 23 Jun lalu. Bapa kepada tujuh anak berusia 43 tahun yang memakai baju-T kuning dan seluar bermuda itu dilihat tidak henti-henti mengesat air matanya dengan tuala kecil sepanjang prosiding kes itu semalam. Mengikut pertuduhan, lelaki itu didakwa melakukan perbuatan itu di rumah mereka di Kuala Kubu Baru antara jam 1 dan 7.30 pagi, pada 9 Jun tahun lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 376(B) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 30 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan.
Terdahulu, tertuduh memohon mahkamah menjatuhkan hukuman ringan atas alasan berada dalam keadaan tidak sedar kerana mabuk.

“Isteri saya tidak bekerja dan menghidap asma. Saya pula menderita penyakit kencing manis dan darah tinggi,” katanya.

Berdasarkan fakta kes, ketika kejadian tertuduh masuk ke dalam bilik anaknya, sebelum bertindak merogol mangsa.
Remaja itu yang ketakutan kemudian melarikan diri ke rumah mak ciknya yang terletak berhampiran kediaman keluarganya sebelum menceritakan perbuatan terkutuk bapanya.

Mak cik gadis itu membawa mangsa ke balai polis berhampiran membuat laporan membawa kepada penahanan tertuduh

Cerita 2 - Si buta kuat nafsu
KUALA LUMPUR: “Saya minta maaf,” demikian penjelasan ringkas seorang lelaki buta yang meraung kuat dan menghentak kepalanya berkali-kali di kandang tertuduh Mahkamah Sesyen di sini, semalam.
Lelaki berusia 47 tahun itu berkelakuan sedemikian selepas dia mengaku bersalah melakukan sumbang mahram dengan anak kandung perempuannya berusia 18 tahun sehingga menyebabkan mangsa mengandung tujuh bulan, empat tahun lalu.

Kelakuan lelaki yang beristeri dua dan mempunyai lapan anak berusia antara 22 tahun dan enam bulan itu yang menangis teresak-esak dan kuat menyebabkan prosiding ditangguhkan pada sebelah petang bagi memberi ruang kepada tertuduh bertenang.
Selepas prosiding disambung semula, tertuduh masih menangis teresak-esak dan memaksa Hakim Emelia Kaswati Mohamad Khalid memintanya bertenang.

Emelia kemudian menjatuhkan hukuman 10 sebatan dan penjara 18 tahun bermula dari tarikh dia ditangkap pada 30 Jun lalu.

Mengikut kertas pertuduhan, lelaki yang bekerja sebagai tukang urut itu melakukan perbuatan keji terbabit di rumah mereka di flat di Jalan Dang Wangi, di sini, antara 2007 hingga kejadian terbaru pada 24 Jun lalu. Berdasarkan fakta kes, tertuduh didakwa pernah merogol anak perempuan sulungnya itu sejak 2007 di rumah sama, namun mangsa tidak ingat kejadian. Namun, anaknya mendakwa bapanya melakukan perbuatan sama tiga kali pada tahun ini, termasuk terbaru pada 24 Jun lalu. Mangsa yang juga pelajar sebuah kolej swasta itu tidak sampai hati memberitahu ibunya tentang hal berkenaan, namun rahsia hitam itu bocor selepas mangsa mahu menangguhkan pengajian. Terdahulu, tertuduh yang tidak diwakili peguam itu merayu agar hukuman ringan dikenakan atas alasan faktor umur dan mempunyai penyakit darah tinggi serta buasir selain perlu menanggung dua isteri dan lapan anaknya. “Saya mengaku itu adalah kesalahan besar dan saya memohon maaf kepada isteri, keluarga dan anak atas perbuatan saya ini kerana saya tidak tahu ia menyalahi undang-undang,” katanya.
Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya, S Malini Anne memohon mahkamah memberikan hukuman setimpal kepada tertuduh kerana perbuatan dilakukannya sangat serius.

“Selain itu perbuatan berkenaan juga hina dan keji di sisi agama dan undang-undang kerana tergamak melakukan hubungan seksual dengan anak sendiri.
“Masa depan anaknya yang sedang belajar di sebuah kolej swasta juga gelap kerana perbuatan terkutuk tertuduh, malah kelihatan masih trauma dengan tindakan bapanya sendiri sepatutnya menjadi pelindung keluarga,” katanya.

Selepas memberikan penghakiman Emelia berkata, hukuman dijatuhkan itu tidak dapat memulangkan semula maruah anak tertuduh.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...