KEK GULUNG STRAWBERI
BAHAN-BAHAN :
100 gm campuran span vanila
2 biji telur
25 gm mentega
25 ml air
100 gm inti strawberi
100 gm campuran span vanila
2 biji telur
25 gm mentega
25 ml air
100 gm inti strawberi
CARA MEMBUATNYA :
1. Pukul mentega hingga kembang dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi hingga rata.
2. Masukkan campuran span vanila bersama sedikit air.
3. Bakar pada suhu 170 darjah Celsius selama 30 hingga 40 minit.
4. Apabila masak, sejukkan kek dan ratakan inti strawberi di atasnya.
5. Gulung kemas dan hidangkan.
1. Pukul mentega hingga kembang dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi hingga rata.
2. Masukkan campuran span vanila bersama sedikit air.
3. Bakar pada suhu 170 darjah Celsius selama 30 hingga 40 minit.
4. Apabila masak, sejukkan kek dan ratakan inti strawberi di atasnya.
5. Gulung kemas dan hidangkan.
KEK KEJU BLUEBERI
BAHAN-BAHAN:
250 gm krim keju
250 gm keju Philadelphia
3 biji telur
30 gm gula
50 gm inti blue beri
200gm inti blue beri -untuk topping
250 gm krim keju
250 gm keju Philadelphia
3 biji telur
30 gm gula
50 gm inti blue beri
200gm inti blue beri -untuk topping
BAHAN A:
200gm biskut
50gm gula aising
60gm mentega
200gm biskut
50gm gula aising
60gm mentega
CARA MEMBUATNYA :
1. Campurkan semua bahan A dan tekankan dalam loyang. Ketepikan.
2. Pukul krim keju bersama gula dan keju hingga kembang.
3. Kemudian masukkan telur dan pukul lagi hingga sebati.
4. Masukkan inti blue beri ke dalam adunan dan gaulkan rata.
5. Tuangkan ke dalam loyang berisi biskut dan bakar pada suhu 140 darjah Celsius selama 40 minit.
1. Campurkan semua bahan A dan tekankan dalam loyang. Ketepikan.
2. Pukul krim keju bersama gula dan keju hingga kembang.
3. Kemudian masukkan telur dan pukul lagi hingga sebati.
4. Masukkan inti blue beri ke dalam adunan dan gaulkan rata.
5. Tuangkan ke dalam loyang berisi biskut dan bakar pada suhu 140 darjah Celsius selama 40 minit.
No comments:
Post a Comment