Bahan-bahan :
500 gram kangkung } dibasuh bersih dan dipotong kecil
2 sudu makan minyak } untuk menumis
2 biji bebola ikan } dipotong
2 tangkai cili merah
10 tangkai cili padi }
2 ulas bawang putih
5 biji bawang merah
1 inci belacan
Garam dan gula secukup rasa
500 gram kangkung } dibasuh bersih dan dipotong kecil
2 sudu makan minyak } untuk menumis
2 biji bebola ikan } dipotong
2 tangkai cili merah
10 tangkai cili padi }
2 ulas bawang putih
5 biji bawang merah
1 inci belacan
Garam dan gula secukup rasa
Cara Membuatnya :
1. Panaskan minyak dan tumis bahan yang telah dikisar hingga naik bau.
2. Selepas itu, masukkan bebola ikan bersama kangkung.
3. Masukkan sedikit garam dan kacau sampai rata. Sedia dihidangkan.
1. Panaskan minyak dan tumis bahan yang telah dikisar hingga naik bau.
2. Selepas itu, masukkan bebola ikan bersama kangkung.
3. Masukkan sedikit garam dan kacau sampai rata. Sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment